familien Frederiksen i Høve
familien Sørensen i Sønderlade
familien Nielsen på Christianshavn

Vore aner

familien Christensen i Lundby
 familien Hagensen i Anbæk og Truust
familierne Jensen og Hansen i Kalvehave

 
Forsiden
Anetavler
Fæstebonde
Udvandring
Sporløs
Beretninger
Udstillinger
Brevkasse
Oversigt
Intern
Medlemsliste
 

Sporløs 8 med svarformular

< Erik Larsens album: "Lars Julius Christensen og Ellen Sofie Jensens sølvbryllup 8. maj 1928 på "Poppelhøjgaard" i Gøderup ved Roskilde."
Farfar og farmor og 14-årige Gunnar? var med, men kan ikke identificeres. Hvem har et foto i bedre opløsning?

> Erik Larsens album: "Morfars søskende: Hans, Carl, Julius, Christine, Marie, Peter, Vilhelm, Chresten, Anna"
Eftersom Peter (1863-1904) angiveligt er med på billedet med 9 af de 11 søskende fra Høsten Torp, må det være taget før 1904. Hvor og hvornår?

Billede 1

Billede 2

FVB. Otto (en søn), Carl C., Christian C, Vilhelm C, Emma, Frederikke, Christian C, Hans C, Marie C. Rasmine, Chr. Nielsen, Julius C. ?, Christine J, Emil LC, Ellen, Hans J, Martha, Carl H. Marie, Camilla, Marie, Svend LC.

MRFV. Anna, Bengta, Marie, Marie, Erna, Emma, Anna, Dagny, Martha C. Helene C, Olga, Ingeborg, Kaj LC,
Gunnar. (efter Erik Larsens angivelse)
 

Lørdag den12. februar 2005

Svar fra Erik Larsen
Billede 1:
Jeg har efterlyst et originalbillede. Har skrevet en mail til en 5-6 fætre og kusiner.
Billede 2: Navnene er angivet sådan, som jeg har fået oplyst af div. afdøde.

Fredag den 25. februar 2005 14:34

Svar fra Jens Erik
Billede 2: Jeg har studeret billede nr. 2 nøje og kan ikke forlige mig med, at det er Peter, der står foran Vilhelm. Jeg tror, at Peter altid i sin voksne alder må have haft et smalt ansigt, hvilket jeg slutter af hans egne optegnelser i "Tretten år i Auning Skole", hvor han tidligt fik tuberkulose og før det, havde dårlig mave, så "jeg skulle være meget forsigtig med min levemåde." (side 20). 
Sammenligner man også fotos, bestyrkes dette. Jeg vedhæfter udklip af de to foto til sammenligning, efter at jeg har klippet lidt i dem. Ser jeg på Vilhelm tror jeg, at fotoet må være efter 1904, men har ikke noget konkret bud på alder, eller hvem Peter er, hvis han ikke er Peter.

Peter som lærer Peter? på trappen
 
Niels Wilhelm 1906 Vilhelm på trappen
 

Mandag den 7. marts 2005

Indlæg fra Jens Erik
Billede 1: Jeg kan ikke lade være med at blande mig lidt igen.
Når jeg gennemgår persongalleriet, således som det er beskrevet, bliver jeg lidt forvirret. Det kniber mig at følge navnene, idet jeg især hæfter mig ved, at jeg i rækkefølgen kan træffe et kvindenavn, hvor jeg skulle træffe navnet på en mand og omvendt. Og så finder jeg Christian C to gange, og det kan da ikke passe? Måske skulle der have stået Chresten den ene gang i stedet for Christian?

FVB. Otto (en søn), Carl C., Christian C, Vilhelm C, Emma, Frederikke, Christian C, Hans C, Marie C. Rasmine, Chr. Nielsen, Julius C. ?, Christine J, Emil LC, Ellen, Hans J, Martha, Carl H. Marie, Camilla, Marie, Svend LC.

MRFV. Anna, Bengta, Marie, Marie, Erna, Emma, Anna, Dagny, Martha C. Helene C, Olga, Ingeborg, Kaj LC, Gunnar.

Hvis jeg så i stedet læser persongalleriet bagfra, startende med Svend Lysholm Christensen, så giver det mening, at Ellen står ved siden af Julius (sådan ser jeg det, men det kan være forvrænget på min forstørrelse). På den anden side er det vel rimeligt nok, da det er deres sølvbryllup. I så fald kan jeg vistnok genkende Julius, altså sølvgommen Lars Julius Christensen, fordi mit kendemærke på ham er, at han ligner sin lillebror Vilhelm "på en prik".

Billede 2: Hvis denne antagelse har noget i sig, kan vi vende tilbage til billede 2, hvor personen foran Vilhelm skulle være Peter. Det syntes jeg jo ikke kunne være rigtigt, jfr. mit sidste indlæg. Men så kan det altså være Julius! Læg mærke til ligheden med Vilhelm! Men hvem er så den person i persongalleriet, der er udnævnt til Julius? Jeg aner det ikke, så måske har jeg nu skabt flere problemer end jeg har løst ?
Det eneste jeg er blevet helt sikker på i denne seance, er, at den opgivne Peter i billede nr. 2, ikke er Peter. Han må være en anden, og mit bud er, at det er Julius. Peter er død på tidspunktet for fotoet!!
Håber ikke, at jeg ødelægger noget (!), men vi må vel kunne finde levende aner fra Julius, der kan kaste lys over det?

De bedste hilsner til Jer alle
Jens E.

 

Fredag den 11 marts 2005

Indlæg fra Niels
.... han ligner sin lillebror Vilhelm "på en prik" stammer fra mit udsagn i brevkassen. Jeg tog imidlertid fejl af navnene; det skulle være Lars Christian, som han ses på ungdomsbilledet ovenfor. Mit gæt: Det er ham, der står foran Vilhelm på trappen og Peter, lærer i Auning, er ikke med. Billede 2 er taget langt senere end 1904 

Hilsen Niels

 
     
Peter f. 1863 Lars Christian f.1864
 
Christen f. 1866 Lars Julius f. 1872
 
Niels Vilhelm f. 1874 Carl f. 1876 

 

Fredag den 11. marts 2005

Slutreplik fra Jens Erik 
Billede 2
Nu falder det hele jo på plads. Dels med Niels' sidste indlæg, dels med et besøg, jeg havde i dag (d. 11/3 05) hos Per Lysholm Christensen, Rønde, - Julius' barnebarn. 
Han bekræfter, hvad du skriver Niels. Vi blev også enige om, at den angivne Julius på billede 2 virkelig er Julius.

Hilsen fra Jens Erik

 

Mandag den 6. marts 2006

Svar fra Erik Larsen
Billede 1
Kære Niels
     Jeg har fundet et originalt billede fra mine bedsteforældres sølvbryllup i Gøderup. Hvor alle morfars søskende er på. Du efterlyste jo et bedre billede end det vi havde. Jeg har scannet det både i tif og jpg. Så det er vist noget bedre. 
     Hvis du vil eksperimentere med originalbilledet, kan jeg godt sende det?

(8.) maj 1928: Niels Wilhelm 54 år, Carls kone, Emma, 50 år, Frederikke 50 år, Lars Christian 64 år.
(8.) maj 1928: Kaj Lysholm Christensen 9 år og Gunner Nordby Christensen 14 år

Lørdag den 12. marts 2005

Indlæg fra Niels
Billede 1
Kære Erik!
     Tak for billedet fra sølvbrylluppet i 1928. Nu kan jeg komme lidt tættere på og identificere flere af deltagerne, bl. a. min farbror Gunnar som 14-årig. Han er den eneste af børnene fra Lundby, der er inviteret med, velsagtens fordi han er den eneste hjemmeboende hos Niels Wilhelm og Frederikke i Lundby.

 

Søndag den 2. April 2006

Svar fra Hans Peter Christensen
Billede 2:
.......
     Jeg har set på billederne i sporløs og mener nok det kan være min bedstefar som står til venstre på billedet, for at du selv kan vurdere har jeg medsendt et par billeder, det ene billede er fra Engtoftegård i Druestrup Karise sogn, jeg tror det er fra min Bedstefar og Rasmines bryllup, det andet billede er som jeg husker min bedstefar.
...........

Kærlig hilsen Hans Peter

Angiveligt Hans Peter og hans første kone Ane Kirstine iflg. Hasses foto-CD "Bedstefar og Rasmines bryllup, Engtoftegård i Druestrup" 27. marts 1914 "Som jeg husker min bedstefar, Hans Peter Christensen 1871-1949"

Lørdag den 30. september 2006

Indlæg fra Niels
Billede 2:
     Nu må det kunne fastslås, at Peter, død i Auning 1904, ikke er med på billedet. Det må i stedet være Lars Christian, der står nederst til højre. 

Erik Larsens album: "Morfars søskende: Hans (Hans Peter 1871), Carl (Frederik Carl 1876), Julius (Lars Julius 1872), Christine (Christine 1879), Marie (Sidse Marie 1861), Peter (Lars Christian 1864), Vilhelm (Niels Wilhelm 1874), Chresten (Christen 1866), Anna (Anna Christine 1869)"
     Jeg har indsat de 9 søskendes fornavne og fødselsår som de fremgår af kirkebogen, men er noget usikker på, om de tre pigenavne er fordelt på de rigtige personer.

 

Sporløs 8
svarformular

navn
e-mail
 
Beklager, jeg kan ikke hjælpe.
 
Billede 1:
 
Billede 2:

  

 
   
Sporløs 1
Sporløs 2
Sporløs 3
Sporløs 4
Sporløs 5
Sporløs 6
Sporløs 7
Sporløs 8
Sporløs 9
Sporløs 10
Sporløs 11
Sporløs 12
Sporløs 13
Sporløs 14
Frederiksen

 

 
 

Copyright © 2004-17 Lisbeth May Christensen og Niels Nordby Christensen, webmaster@voreaner.dk All rights reserved